Also from the email I received…

salam semua…

tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC.
banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata
“baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin”… .dah
banyak sms yang saya dapat…daripada kawan2 sekolah, universiti dan
segenap lapisan masyarakat.

untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M)
Bhd.
Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidak
tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M)
Bhd adalah milik malaysia. tiada sebarang keuntungan yang diberikan
kepada US mahupun Israel. KFC hanya menggunakan nama. KFC malaysia hanya
membayar yuran penggunaan nama sahaja.

akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation,
pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US
. ini adalah usaha
yang sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang
mempunyai idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings
(M) Bhd terdapat anak syarikat iaitu :

Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh
itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi kepada
orang islam malaysia?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini.
diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa
sahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan
Jihad Bisnes.

sekian.

Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388 ext 282
012-5678443

Ulasan

Saya doakan KFC Malaysia berjaya menguasai KFC US lantas menguasai KFC dunia. Pastu infak 10% daripada keuntungan tahunan KFC dunia kepada Palestin. Banyak tu… Memandangkan ekonomi US pun tgh trouble, ini peluang baik utk KFC Malaysia mengambil alih KFC US. Berusahalah…!!!

Lagi satu, y not KFC Malaysia adakan sidang akhbar untuk jelaskan kedudukan sebenar KFC Malaysia dengan KFC US. Sebaran email seperti ini sukar untuk disahkan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: